Back to top

Játékszervezés

Az Alföldi Regionális Airsoft és Hagyományőrző Sport és Szabadidő Egyesület (ARAHSE) 2016-ban alakult, Kecskemét vonzáskörzetében élő airsoft játékosok összefogásával. Jelenleg 19 aktív egyesületi taggal, illetve mintegy 50-100 alkalmi játékossal rendezi - havi szinten - a rendezvényeit, illetve látogatja az ország más részein rendezett játékokat.

Az egyesület tagjainak, több éves tapasztalata van az airsoft rendezvények szervezésében, legyen az akár kis létszámú csapatépítő tréning, (cégeknek, közösségeknek) akár több száz fős airsoft játék.

Célkitűzésünk, hogy az airsoft, mint biztonságos, erőszakmentes, közösség építő és jellemformáló csapat sport illetve szabadidős tevékenység megismertetése és népszerűsítése, a fizikai és technikai kihívásokat vagy akár csak a szabadban töltött mozgást kedvelők, és az airsoft iránt érdeklődők számára.

Továbbá olyan egészség és sportprogram elindítását tűztük ki célul, amely egy sokoldalú mozgásos tevékenységen keresztül az egészséges életmód kialakítására, rendszeres testmozgásra és annak tudatos folytatására nevel. Elősegíti a betegségek megelőzését a mozgás és a játék, kedvező hatását felhasználva.

Az airsoft taktikai csapatsport tisztaságának megőrzésére való törekvés jegyében, kulturált és biztonságos sportolási lehetőség biztosítása, a szabadidő hasznos, aktív eltöltéséhez. 

Egyesületünk alaptevékenysége a sporttevékenység szervezése, valamint a sporttevékenység feltételeinek megteremtése. Az egyesület, mint sportegyesület, a magyar sport hagyományos szervezeti alapegysége, a tehetséggondozás szabadidős műhelye.

Az egyesület célja továbbá, az egészséges életmódra való ösztönzés mellett, az airsofton, mint taktikai csapatjátékon keresztül, az összetartozás érzésének, az együttműködés képességének, illetve a sportszerűség népszerűsítése.

Fontosnak tartjuk még a fiatalok egészséges életmódra való nevelését, az airsofton, mint aktív csapatsporton keresztül. Ezen célkitűzésünk keretein belül, lehetőséget biztosítunk, - az intézmények felkérései alapján - a középiskolák diákjai számára, - akár egy rendhagyó testnevelés óra keretein belül - az airsoft megismerésére, mert az airsoft: sport, játék, közösség teremtő erő, valamint jellemformáló eszköz is egyszerre.

Az egyesület minden korcsoport számára lehetőséget biztosít a fizikai és szellemi fejlődésre. Mindenki által elérhető folyamatos tájékoztatással és szervezéssel segítünk részt venni a különböző kalandos kihívásokon. Egyesületünk azzal a céllal alakult, hogy elérhetőbbé tegye, a kevesek számára ismert szabadidős- és extrém sport tevékenységeket. Szeretnénk az emberek mindennapjaiba becsempészni a mozgást, az aktív szabadidő eltöltést.

Kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekekre, fiatalokra mert az airsofton keresztül nem csak önfegyelmet tanulnak, hanem állóképességüket, fizikai erőnlétüket, koncentráló képességüket erősítik, s a pályán mozogva észrevétlenül megszeretik és megismerik a természetet. Mindezeket barátok közt, akár családi körben, a versengés szellemében és teljes csapatszellemben.